Hvordan får jeg min kat til at bruge kattebakken? 5 tips!
Skrevet af Samantha |
Kattebakker kommer i mange former og størrelser. Store og små, med eller uden låg, rund og firkantet, hjørnemodel eller normal model – jeg kunne blive ved og ved. Og jeg er ikke engang begyndt på selve kattegruset. Hvor er det bedste sted til kattebakken? Det er meget vigtigt at tænke grundigt over dette. Det forkerte valg kan trods alt føre til, at din kat viser utrænet adfærd i huset. Og det ønsker vi selvfølgelig ikke! I denne blog forklarer vi alt, hvad du skal tænke på, når det kommer til kattebakken
Hvilken kattebakke vælger du til din kat?
Når det kommer til kattebakken, er der 5 overvejelser at gøre sig:
- Hvilken størrelse kattebakke har du brug for?
- Hvilken model af kattebakke har du brug for?
- Hvilket kattekrus vælger du til din kattebakke?
- Hvor er det rigtige sted til kattebakken?
- Hvor mange kattebakker har du brug for?
Kattebakke-modvillighed, dvs. modvilje mod kattebakken og alt relateret til den, er et alvorligt adfærdsproblem hos katte. Det fører ofte til utrænet katteadfærd. Katte, som ikke ønsker at bruge kattebakken, vil ofte lave afføring og/eller urinere i huset.
Den rigtige kattebakkestørrelse
Faktisk gælder denne regel altid: jo større jo bedre. En kat har brug for plads nok til at udvise den naturlige adfærd, som følger med urinering og afføring. Katte vil gerne grave. De laver ofte et hul først, så sætter de sig på hug for at lave deres afføring, vender sig om og snuser grundigt til resultatet. Derefter vil de gerne kunne begrave det. Derfor bør din kat være i stand til at gå rundt i kattebakken uden at skulle gennem urin eller afføring. Du kan faktisk ikke vælge en kattebakke, som er for stor til din kat. De fleste kattebakker er for små. Ikke et problem for mange katte, heldigvis! Men er din kat hustrænet i huset? Så tag først et kig på størrelsen på din kattebakke!
Kattebakke model
Er trinet ikke for højt for din killing eller din gamle kat med ledproblemer? Vælger du med eller uden overdækning? Overdækning er med til at holde lugt ude af miljøet. Husk på, at katte er meget rene i sig selv og ikke selv kan lide lugten af afføring. Så en overdækning på din kattebakke er fint, men du skal huske at fjerne afføringen og urin fra bakken jævnligt. Mindst to gange om dagen, men helst hver gang din kat har brugt bakken. Dette kan virke overdrevet. Men har du en kat, der tisser eller laver afføring i huset? Tjek derefter, hvor snavset bakken er, og hvor ofte du tømmer den. Du vil ikke selv tisse på et toilet, som ikke er blevet rengjort, vel? Overdækningen skal også være høj nok til, at din kat kan sidde ordentligt på hug. Især for ældre katte, som har nogle rygproblemer, kan det nogle gange hjælpe at tage overdækningen af bakken.
Det rigtige grus til kattebakken
Det er et godt spørgsmål. Får du en killing? Så er det ofte klogt at vælge den samme grus, som opdrætteren bruger da dette er velkendt for killingen. Din killing vil så ofte forstå, at dette er stedet at gå på toilettet. Ideelt set bør opdrætteren allerede introducere killinger til forskellige typer af grus, så killinger selv kan vælge, hvad de kan lide. Det sker desværre normalt ikke. Din kat skal kunne lide at grave i gruset. Gør din kat ikke dette? Vælg derefter et andet grus. Brug ikke kattegrus med duft! Denne lugt er for mennesker. De fleste katte kan ikke lide det! Især ikke med en overdækket kattebakke. Grus, som danner klumper, kan katte ofte godt lide at bruge. Disse er også nemmere at skovle ud af kattebakken i stedet for kattegrus, som falder fra hinanden. Vær heller ikke for sparsom med gruset. Katte vil gerne kunne grave og begrave. Dette kræver et godt lag grus